Af ren og skær nysgerrighed startede min interesse for I Ching i starten af nittenhundredefirserne.

I dag hvor jeg tilføjer dette har jeg stadig et ønske om at måtte lære hvad I Ching er. Det kan lyde dumt, men jeg ønsker fortsat at være en novice og har en fornemmelse af at jeg kun kan lære hvad det drejer sig om, ved fortsat at stille spørgsmål ved den indsigt jeg er nået til.

  Jeg kan ikke ét ord kinesisk og kender kun til historien om I Ching sporadisk ved at læse andres beretninger om emnet.

  Jeg tror, at de som virkelig vidste hvad det drejede sig om, og som forlængst er døde, aldrig vil kunne "fortælle os" hvad de mente med deres, i mine øjne, kryptiske måde at meddele sig på...

  Men jeg tror også at de som har studeret det nærgående på originalsproget,kan kaste lys over det langt hen ad vejen.

  Nogle af disse forfattere har jeg henvist til Hér

- og ja: betyder det nu så meget hvilken røllikeart man benytter eller om man overhovedet anvender rølliker i stedet for f.eks. bambus eller hvilke som helst andre materialer ?  Selv begyndte jeg at anvende én terning i starten af 2013 (se hér) og jeg ved ikke om det gør nogen forskel; dog er følelsen af at frembringe et heksagram anderledes, jeg mener: det går hurtigt, måske lidt for hurtigt, med en terning i forhold til den ro man finder sig selv i ved anvendelsen af røllikestilkene. Cirka en halv time bruger man der. Svært at se hvis ikke man har prøvet det, men tro mig: i skrivende stund har jeg kendt til det i praksis de sidste seksten år. Da jeg startede med at interessere mig for I Ching for cirka femogtredive år siden foregik opbygningen af heksagrammet med tre mønter, hvilket i dag nok er den mest anvendte metode på verdensplan.

  For god ordens skyld: i skrivende stund er sommeren 2015.

 

Opdateret d. 20.11.2015