Om at oprette hjemmeside på Web-hotellet fra f.eks. et bibliotek

 

Start med at kontrollere at bibliotekets PC er indstillet til at kunne åbne FTP-steder: Åben " Funktioner", "Internetindstillinger" og dernæst "Avanceret". I den derved fremkomne liste skal punktet "Aktiver mappevisning til FTP-steder" afkrydses, hvis ikke det i forvejen er det; der skal med andre ord være et 'flueben' i boksen til venstre for tjekpunktet. Husk, når det hele er overstået at gentage ovenstående procedure men hvor du til sidst fjerner fluebenet. Tal evt. med bibliotekaren om det (Det har vist noget med filtrering af uønskede netsteder at gøre...)


  1. Åben Notesblok (eller et andet tekstprogram) og skriv sidens indhold (Se kodevisning: eksempel)
  2. Gem siden Som:   index.htm i Dokumenter
  3. Åben Internet Explorer og indtast: FTP://FTP.ditdomæne.DK * (eller -.com, -.org etc.). Indtast brugernavn og adgangskoden (som du fik fra Web-hotellet, eller som du selv tildannede ) og tryk OK  NB: Du skal evt. åbne [Filer] og deri [Åben som] og evt. Opdatere (F5)
  4. Find Dokumenter frem, evt. fra Startmenuen og minimer.
  5. Før pilen hen på ikonet Word (eller Internet Explorer hvis du har valgt Gem som web-side) i Dokumenter, med teksten ”index.htm” (-eller hvad du nu har kaldt den, mig.htm, minside.htm, organ.htm etc.) Blot husk: SMÅ BOGSTAVER i alle hjemmesidens navne.
  6. Hold venstre musetast nede og ”træk” ikonet, index.htm, over i den åbne internetside (ftp.ditdomæne.dk) og slip. Se eksempelbillede
  7. Nu skulle du kunne åbne siden www.ditdomæne.dk/index.htm i internetbrowseren.

 

Eksempel:   Jeg åbner Word-programmet og skriver en ny side med indholdet test. Jeg gemmer siden som test.htm i dokumenter. Jeg åbner Internet Explorer-browseren og skriver ftp://ftp.svenrus.dk og trykker ENTER. Jeg bliver, i en pop-up-box bedt om at indtaste mit brugernavn, og adgangskode (Hvis ikke, åbner jeg Filer og deri Åben som/Opdaterer med F5-tasten). Nu kommer min FTP-side frem på browseren med alle de menuer jeg har i den i forvejen. Jeg åbner Dokumenter og minimerer den. Jeg finder ikonet med titlen test.htm og trækker det over i det åbne FTP-browservindue.

Denne side er oprettet vha Stones Webwriter.

Udskriv evt. siden og linket hvis du vil bruge anvisningen


NB: Web-hotellet One.Com (Tidligere B-One) tilbyder et direkte værktøj til hjemmesideopbygning samt redigering til brug fra såvel biblioteker og alle andre tilgængelige Pc'er med internetadgang.
* FTP visning fungerer ikke i den nyere Microsoft Edge. Opdateret d. 3.7.2021